WebHosting paketi već od 14.99 Eura godišnje!!!                                                                                                               Audio Streaming za radio stanice !!!

Radio Hosting

Pouzdan, visoke kvalitete SHOUTcast Hosting!

Nije bitno ako ste novi u svetu internet radia, ili ako ste iskusni korisnik. MonteHosting ima streaming planove koji vam odgovaraju, uz pravu cenu. Pružamo hosting na visokokvalitetnim serverima, uz 99,9% garancije za rad. Nudimo besplatni flash player sa štednjom serverske memorije, uz skriptu koja omogućuje integraciju na vaše web stranice. Naša besplatna Auto DJusluga omogućuje vam upload i reprodukciju muzike direktno sa naših servera kada nije uključen DJ. Nakon uplate, dobit ćete pristup na svoj hosting odmah! Možete imati svoju radio stanicu za nekoliko minuta

 

 

 

 

 

Radio Streaming Paketi

RH - 1
€ 4.99/mjesečno
50 SLOTOVA
BIT RATE 128 kbps
FORMAT AAC+ i MP3
WHM SONIC STATISTIKA
5 GB AUTO DJ PROSTOR
NEOGRANIČENI PROTOK
cPanel
RH - 2
€ 9.99/mjesečno
100 SLOTOVA
BIT RATE 128 kbps
FORMAT AAC+ i MP3
WHM SONIC STATISTIKA
10 GB AUTO DJ PROSTOR
NEOGRANIČENI PROTOK
cPanel
RH - 3
€ 14.99/mjesečno
150 SLOTOVA
BIT RATE 128 kbps
FORMAT AAC+ i MP3
WHM SONIC STATISTIKA
15 GB AUTO DJ PROSTOR
NEOGRANIČENI PROTOK
cPanel
RH - 4
€ 19.99/mjesečno
200 SLOTOVA
BIT RATE 128 kbps
FORMAT AAC+ i MP3
WHM SONIC STATISTIKA
20 GB AUTO DJ PROSTOR
NEOGRANIČENI PROTOK
cPanel

1. Šta mi je potrebno za otvaranje internet radija (ili uopšteno emitovanje audio programa preko interneta)?
Da bi ste počeli sa emitovanjem zvučnog (audio) programa, potrebna Vam je zakupljena usluga Audio Streaming. Dosta ljudi zakupi web hosting, misleći da će tako moći da emituje svoj program, ali im je zapravo potrebna usluga audio streaming-a. Naravno web hosting će dobro doći za hostovanje zvaničnog sajta vašeg radija.
2. Gde mogu da zakupim audio streaming?
Audio Streaming možete zakupiti kod nas, pregled audio streaming paketa je na ovoj stranici.
3. Ukoliko imam zakupljenu audio streaming uslugu, da li ću morati da ostavljam računar upaljen?
Naravno. Emitovanje audio signala ide preko vašeg računara direktno na server. Vaši slušaoci se kače na server i tako prate Vaš program. Međutim kada ste sprečeni da emitujete program, možete iskoristiti opciju AutoDJ (radi nezavisno od vašeg računara).
4. Da li je usluga audio streaminga skupa?
Audio Streaming je svakako skupljii od web hostinga, i zakup se u većini slučajeva plaća mjesečno (ili ako nije drugčije naznačeno).
5. Šta je AutoDJ?
AutoDJ je opcija koja Vam omogućuje da emitujete svoj program, kada niste u mogućnosti ili kada Vam je računar ugašen. Potrebno je preko FTP (File Transfer Protocol) protokola prebaciti audio fajlove na vaš server, kasnije će se taj program emitovati nezavisno od vas.
6. O čemu trebam da vodim računa pri zakupu audio streaming usluge?
Kao i kod web hostinga, trebalo bi da vodite računa o resursima i pratećim mogućnostima vašeg audio streaming paketa (plana). Resursi su ovde dosta bitni zbog AutoDJ opcije (ukoliko je ponuđena od strane provajdera). Naravno trebate da vodite računa i o broju maksimalnih slotova (maksimalnih broj istovremenih slušaoca).
7. Koliko mi je slotova i protoka potrebno?
Sve zavisi od Vaše potrebe. Probajte sa paketom koji ste u mogućnosti da priuštite (kasnije ćete moći da pređete na paket sa više resursa ukoliko je to potrebno).
8. Na koje ostale mogućnosti trebam da vodim računa?
Neke od veoma značajnih mogućnosti jesu praćenje statistike vašeg radija (potrošnja protoka i aktivnost slišaoca vašeg radija). Postoje i alati za integraciju plejera na websajt, koji su dostupni na nekim kontrolnim panelima (WHMSonic).
9. Zakupninom audio streaminga, šta dobijam od provajdera, kako bih bio/la u mogućnosti da emitujem program?
Dobijate IP adresu (koja je u većini slučajeva shared), slobodan port, korisničke podatke (panela i radija).
10. Pomoću kog programa mogu da emitujem program?
Dosta se koristi Winamp ili AIMP. Da bi ste emitovali preko Winampa ili AIMP-a potreban vam je i SHOUTcast Radio DSP plug-in.